Braderij

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 juni kun je snuisteren in Nieuwstraat en Pas tijdens de jaarlijkse braderij. Zowel in de straten als op de Markt geniet je van gezellige terrasjes en straatanimatie. De straten zijn voor de gelegenheid verkeersvrij. Bovengronds parkeren is tijdens de duur van de braderij gratis. Info over de tijdelijke verkeerssituatie tijdens de braderij vind je op www.geel.be/braderij.

Geel Bruist! en Geel Springt!

Op zaterdag 22 juni om 18 uur geeft DJ Torrie het startschot van Geel Bruist! DJ Torrie is een Geels talent dat er zeker in zal slagen om de beentjes op te warmen voor de rest van de avond. Om 20 uur neemt DJ Ward, Belgiës meest getalenteerde crossover DJ en al jaren vaste waarde op I love the 90's, de set over.

Na twee uur pure nostalgie geeft hij de fakkel door aan Discobar Galaxie die met hun dansbare hits van vroeger tot nu heel het plein op stelten zetten. Om 00.30 uur laat DJ F.R.A.N.K. de Markt nog een uur lang daveren. Bereid je dus maar voor op een bruisende avond en geniet van dit gratis feest.

Op zondag 24 juni is het marktplein van 14 tot 19 uur gereserveerd voor Geel Springt!, een gratis festival op kindermaat. Geel Centrum en dienst toerisme en stadsanimatie organiseren in samenwerking met Springkastelen Cools een heus springkastelenfestival. Spring de zomer in op de hindernisbanen of andere leuke springkastelen of toon je rijkunsten op de gekke fietskes of go-carts - meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Duivels Geel

Vzw Geel Centrum, de overkoepelende organisatie van Geelse centrumhandelaars, toont in juni alle wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het WK voetbal in Rusland op groot LED-scherm op de Markt.

Het plein wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot supportersdorp. De Rode Duivels spelen hun poulewedstrijden op maandag 18 juni (17 uur) tegen Panama, zaterdag 23 juni (14 uur) tegen Tunesië en donderdag 28 juni (20 uur) tegen Engeland.

De Markt zal rood, geel, zwart kleuren. Supporters kunnen zich verwachten aan drankstanden, leuke supportersgadgets en randactiviteiten. De toegang tot het supportersdorp is gratis. Een sfeervolle dj-set zorgt er bij de wedstrijden voor dat nog voor de aftrap de juiste toon gezet is - meer info: www.duivelsgeel.be

Examenuitblaas: skate/stepcontest

Waar kan je beter het einde van de examens vieren dan in het gezelligste park van Geel en omstreken? Jeugdhuis De Vonk en de dienst jeugd organiseren op vrijdag 22 juni van 10 tot 18 uur een examenuitblaas en skatecontest op speelplein de Bogaard.

Is skaten niets voor jou? Dan kun je je uitleven met andere activiteiten zoals aquavolley, airhockey, gsm-werpen of kubb. Keuze genoeg voor de actievelingen. Doe je het liever wat rustiger aan? Nestel je dan in de chill-zone of ga langs de photobooth. De toegang is volledig gratis, je krijgt gratis pasta en een drankje zolang de voorraad strekt - meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Inschrijvingen Geelse academies

Wil je graag een instrument bespelen, vind je toneelspelen de max of is dansen meer je ding? Dan ben je bij de Academie voor Muziek, Woordkunst-drama en Dans aan het juiste adres. Nieuw vanaf september is dat iedereen vanaf 6 jaar (1e leerjaar) initiatie muziek, muziek-woord of dans kan volgen. Vanaf 8 jaar (3e leerjaar) kun je starten met een instrument.

De Academie voor Beeldende Kunst geeft deeltijds kunstonderwijs aan iedereen vanaf 6 jaar. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er zich in de verschillende ateliers artistiek en creatief ontplooien.

Enige kunstzinnige voorkennis is hiervoor niet vereist, wel de goesting om actief bezig te zijn met kunst. Vanaf zaterdag 16 juni om 9 uur kun je inschrijven bij de kunstacademie, bij de muziekacademie is dat vanaf zaterdag 24 juni - meer info: https://kunstacademie.geel.be/ en https://amwd.geel.be/

Info over ongedierte op www.geel.be

Wat doe je als je last hebt van eikenprocessierupsen? Komt de brandweer wespennesten verdelgen? Wanneer kun je de hulp van de stad inroepen bij een rattenprobleem? Hoe moet je buxus afvoeren die aangetast is door de buxusmot? Je vindt een antwoord op deze vragen op www.geel.be/ongedierte - meer info: www.geel.be/ongedierte